Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2013. március 8., péntek

Nem adom... enyém :)

   Elkészültem a megrendelt Sofiával, de lustaságból nem fotóztam. Igaz, teljesen ugyanolyan lett mint az első. Hamar el is küldtem a leendő tulajdonosának.
   Nem tudok kiábrándulni az észt csipkékből. Olyannyira nem, hogy a saját készletemet is bővítettem. 
   Előző bejegyzésemben említettem, hogy félretettem (rám nem jellemző módon) egy megkezdett csipkét. A fonal színe borzalmas. Én szeretem a halvány, tört fehér színt, de ez olyan kékesen piszkos fehér. Az ok amiért mégis megrendeltem, az a vágy volt, hogy igazi észtországból származó alapanyagot használhassak legalább egyszer. Sajnos a fonal képén nem volt egyértelmű az árnyalat, így nem tetszik, a tervem viszont bevált. 
   Mivel nehéz dolog ilyenkor télen fekete darabot kötni, a kész csipkét festettem. Izgalmas volt, féltettem kicsit, de tökéletes lett. Olyannyira hogy teljesen beleszerettem. Már viseltem is lányom szalagavatóján, és megint bebizonyosodott számomra, hogy egyáltalán nem kényelmetlen stólát hordani egy-egy alkalomra. Pedig nem tűztem össze mint itt a képen, a sáltűket még nem sikerült szívembe zárnom. Sajnos a szél fújdogált mikor fényképeztem. Nem is volt türelmem sokat fotózni, meg aztán még egy-két darabot kellett...
   A minta észt mintakönyvből származik, hagyományos rávarrt szegéllyel. 3-as tűvel készült.

6 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...