Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2014. július 25., péntek

Babacsipke

   A napokban lett egy éves György herceg. Nem mintha különösebben követném az angol királyi család életét, de mivel éppen készen lett a csipke amit az ő takarója is inspirált, felfigyeltem rá. 
Annakidején mikor születése után kihozták a kórházból, mi kötősök felfigyeltünk míves, ám géppel kötött takarójára. Nincs a gépi kötéssel semmi probléma, de bizony évszázados hagyománya van a babáknak való csipkeholmik kézi kötésének a brit birodalom területén is.
   Elismerésem a Downton Abbey c. filmsorozat jelmeztervezőinek; akik amellett hogy nagyon szép korhű ruhákat és kiegészítőket használtak a filmben, becsempésztek egy csodás kis bébitakarót is. Természetesen az ilyen finom darabok nem annyira melegítésre valók, inkább ünnepélyesek, keresztelőre vagy anno az arisztokraták számára készültek.
    Az egyik kedvenc észt mintát választottam a csipkemintához, extrafinom natúr merinót, és 3,5 mm-es kötőtűt az elkészítéshez. A méretezést és összeállítást magam terveztem. Egy 80 X 100 cm-es, 6 dkg súlyú 'piheség' lett az eredmény.




a montázs bal felső képén a Downton Abbey c. sorozat babája, az alsón a brit trónörökös látható 
(a képek a filmből illetve a netről valók)

35 megjegyzés:

  1. Erzsike, megint egy csodálatos remek dolog készült nálad. Ide mindig örömmel nézek be. Nem mellesleg inspirálsz.

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű, légies, káprázatos!

    VálaszTörlés
  3. Meseszép, mint ahogy minden alkotásod :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...