Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2011. október 7., péntek

Valódi élmény

  ...még akkor is, ha látom, hogy a végeredmény még korántsem tökéletes. Na de a folyamat! Annyira jó!
  A kezdeti össze-vissza kalimpálás, szálszakadások, egyenetlenségek után mikor már-már kezdtem ráérezni a rokkával való munka zamatára, azt sajnáltam csak hogy hamar elfogyott az odakészített első adag gyapjúm. A cérnázás már nem volt annyira izgalmas, illetve mégis, mert még az is nehezebben ment mint a kéziorsón. 
  Hááát... tudom ám hogy tipikus a probléma: kicsit túlsodortam. Azért talán nem vészesen.
A még régebben festett 5 dkg-nyi BFL haloványságból ez lett:

ilyen lett... (esőcseppek között fotózva)

ilyen volt...
 
  Még kézi orsóval készült a következő kétféle fonalka, ami egy festésből származik. Az úgy volt, hogy újra és újra próbálkozom a színkeveréssel, ami jelen esetben kudarcba fulladt. Folpack-ra teregettem a gyapjút, a barnára és lilára kevert ételfestéket ráöntözgettem. Egyik felére barnát, a másikra lilát. Feltekertem, és folpackkostul kifőztem. Az előzőleg összekevert színek szétváltak :(. A végén ilyen szalagom lett. 


   Inkább középen szétvettem mert nem mertem összecérnázni, annyira egymástól elütőnek találtam. A lilásból már mutattam a kiscipőt, a zöldesrózsaszín még 'sorban áll'.


  Mostanában azon gondolkodtam, hogy mindig hasonló színeim sikerülnek. Itt az ideje egy kis merészségnek. (Hátha jobban tetszik majd a rokkának :)))


  Nekem ugyan nem annyira vonzóak, mert én pasztellmániás vagyok, de bízom a fonás tompító hatásában.
  Azért kötögetek is ám, csak félkészen valahogy nem szeretem mutogatni. Na de így mikor lesz kész? :)

9 megjegyzés:

  1. Szerintem elégedett lehetsz! Ha az én első rokkán font fonalam ilyen lett volna...! :D

    VálaszTörlés
  2. Az első néhány méter alul van ám...:D!

    VálaszTörlés
  3. ne aggódj, gyönyörűek azok a pasztell színek!

    VálaszTörlés
  4. Tudtam, hogy ilyen lesz. Csodaszép. És ugye milyen jó ez a kis Prelude?

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm :), és ugyan nics összehasonlítási alapom, de fantasztikus érzés vele a fonás!

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörűek. Annyira csodás dolog ez a fonás, nekem pl, rovingban kifejezetten nem tetszik a gyapjú (nem a Tiéd, egyik sem)el sem tudok képzelni hogy lesz belőle szép fonal, és tessék. Mindegyikből csudaszép fonal kerekedik. Október végén megérkezik az én rokkám is Németországból, már nagyon várom! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szépek a fonalak !Gyönyörűek a pasztell színeid is , de érdemes kipróbálni az erősebbeket is .A fonás tompítani fogja .

    VálaszTörlés
  8. Csodálattal bámulok mindenkit, aki fon, nekem nagy türelmet igénylő műveletnek tűnik. Ebből a sorozatból a bal oldali lilás a kedvencem, és tetszenek az erőteljesebb színű gyapjak is. Ugye mutatod majd fonalként is őket?

    VálaszTörlés
  9. Kedves Erzsike! Hogy Te micsoda gyönyörűségeket alkotsz!!! Most néztem szét a blogodon és csak gratulálni tudok! Egyik darab szebb, mint a másik, nem beszélve az általad font és festett fonalakról...kész vagyok teljesen. Ámulok és bámulok...és amikor azt hiszem, hogy vmihez már közelebb kerültem rájövök, hogy még semmit nem tudok róla! :( De igyekszem! Még visszajövök!!! Ez nem fenyegetés! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...