Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2011. október 28., péntek

Mutatom...

   Kisütött a nap, mutatom hát milyen fonalak születtek utóbbi élénkre festett gyapjaimból, melyek kb. 10-10 dekásak voltak. A kékség már gombolyítva, mert elmaradt a fotózás és mire észbe kaptam fel is tekertem. Amúgy nem is túl izgalmasak a színátmenetei, hiszen a sötétebb és világosabb kék keveredik, ami a gombócon is jól látszik. A cérnázással nem voltam megelégedve, mert lazábbra szerettem volna mint az előző munkámat, hogy most nagyon puha maradjon. Így néhol kevés lett a fordulat, viszont tényleg nagyon-nagyon lágy lett, az egyébként Rikkeréktől származó merino. 


   Az új-zélandi báránygyapjú Adrienntől való, és amennyire tartottam vad színeimtől, annyira kedvemrevaló lett. A fonását élveztem, nem volt annyira csúszós, egyenletesebb lett és a cérnázás is jól sikerült.  (107 g, 270 m) Elneveztem keleti szőnyegnek, mert mikor ránézek, mindig egy szőnyeg jut róla eszembe.

  Csak az a fránya időbeosztás... mert amikor leülök a rokka mellé fonni, egy jó darabig én bizony fel nem állok! :)

7 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek! Az a kék pont kedvemre való lenne:o) Pont ilyen fonalakat vadászok, persze nagyobb mennyiségben, amikben egy adott szín két árnyalata a cérnázással válik mutatóssá.

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűek! A kék is izgalmas, a "keleti szőnyeg" pedig valami csoda lett!

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörűek !!Főleg az a szép meleg barna .:)Meg tudlak érteni , hogy nehéz abbahagyni .

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lett mindkettő Erzsike!Én kék párti vagyok,de ezek a barnás színek elvarázsoltak:D

    VálaszTörlés
  5. micsoda gyönyörűségek :) nekem mindkettő nagyon tetszik.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...