Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2011. október 18., kedd

Férfiasan

   Egy kedves hölgy kérésére, a férje számára készítettem ezt a kendőt. A finom gyapjú fonalat ezúttal a Barka bolt kínálatából választottuk, a Libikóka Jóéjt puszi árnyalata. 3,5 mm-es tűvel készült, tulajdonképpen a korábbi Molli kendő fodor nélküli változata. Kötés közben végig azon gondolkodtam, hogy ez így olyan kis unalmasnak tűnik a sima soraival, egyszínűen, és úgy éreztem, szegély után sóvárog :). Így kapta a sötétbarna, horgolótűvel készült sajátos díszítést.




   Persze közben forgott ám a rokkám is! Jajj de szeretem! Azt hiszem megtaláltuk egymást! :) Nemsokára mutatom az elkészült fonalakat is.

6 megjegyzés:

  1. Igen-igen, lustálkodni nagyon unalmas néhány sor után:o) Kellenek az izgalmak, hogy vajon melyik szín követi a másikat, hogy mutatnak együtt, meg ilyesmik. Ügyesen feldobtad a horgolt szegéllyel!

    Jaj, nagyon várom már, hogy mutasd a rokkás fonalaidat!

    VálaszTörlés
  2. Ízléses, mint mindig.
    Örülök, hogy jóban vagytok a rokkáddal, én is várom már, mi szépet fontál.

    VálaszTörlés
  3. én szeretem a lustakötést, nem unalmas, inkább olyan megnyugtató az ismétlődő soraival. lehet közben tévézni, beszélgetni, nem kell odafigyelni, számolni: igazi kikapcsolódás :) persze gyöngyi és te is nálam sokkal profibb kötősök vagytok. az a szegély nagyon különleges! nem tudtam rájönni, hogy csináltad, pedig nézegettem eleget :D

    VálaszTörlés
  4. Egészen izgalmas lehetett egy férfi számára kendőt kötni.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm kedves szavaitokat, és nemsokára mutatom hogy szépnek még nem igazán nevezhető amit a rokkán művelek. A 'profibb' kötősről pedig csak annyit, hogy nem láttatok még tőlem pulóvert vagy kardigánt és nem is mostanában fogtok :(.
    A szegély tényleg érdekes lett: a sorkezdeteket már eleve nem a hagyományos módon kötöttem. 'Ráhajtás, kettő-összeköt' kezdés adott egy eleve nem hagyományos szegélyt. Befejezés után pedig balról jobbra haladva horgoltam rá a talán 'ráksornak' nevezett sort.
    Tényleg érdekes férfikendőt készíteni, és továbbra is foglalkoztat.

    VálaszTörlés
  6. Nekem is nagyon tetszik. a szegély igazán férfiassá teszi. Biztos tetszeni fog a megajándékozottnak.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...