Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2011. július 5., kedd

Színes lombok

  Ez jutott róla eszébe életem párjának amikor készen lett és megmutattam neki saját festésű és fonású fonalból készült legújabb kendőmet. Persze attól én még nevezhetem mondjuk Elizának. 


   Jól esett kötni, bár kissé aggódtam közben a cirmosság és a csipkeminta majdani egymásra gyakorolt hatása miatt, de a végeredmény tetszik. 
  A gyapjú amit a festés-fonás kapcsán már mutattam, finom ausztrál merinó "Ariadne"-Adrienntől. A mintát "Harmat-cseppek"-Zsuzsa egyik régebbi bejegyzése és csodás kendője láttán mentettem el, és tulajdonképpen egy babatakaró fele kissé átalakítva. A Ravelry-n Undercover néven szerepel. El sem hinné az ember hogy ugyanaz a minta mennyire máshogy is ki tud nézni.
  4 mm-es tűvel kötöttem, olyan kiskendő nagyságú lett: a szélessége 114 cm, a magassága 54 cm a súlya 4 dkg. Nem akartam kockázatni a végén, gondoltam inkább maradjon fonal mint kevés legyen (szeretem a maradékfonalakat gyűjtögetni), így lett ekkora. 





12 megjegyzés:

  1. Gyönyörű ez a kendő!
    Tetszik a színe, a mérete, a stílusa. Nincs agyonkombinálva sem a mintában, sem színben. Tényleg nagyon szupi, gratulálok!

    És milyen nagy kedvet kaptam, hogy én is készítsek majd ilyet magamnak! :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon-nagyon tetszik! Tankönyvi példa kéne, hogy legyen, mert sokan tartanak attól, hogy kéziorsóval nem is lehet olyan sokat és olyan gyorsan és olyan finomat...
    Pedig hát dehogynem. És milyen szépek így megfonva, megkötve a színek. Csak a gyapjút látva nem biztos, hogy hazavinném, de így már százszorosan is.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen mindegyikőtöknek!

    VálaszTörlés
  4. nagyon szép kis kendő, tetszik a színek finom átmenete, valóban olyan, mint a színes lombok. azzal a szoknyával telitalálat!

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű szép lett , gratulálok hozzá !!!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon-nagyon szép! A mintáról kép alapján azt hittem, Shetland, nagyon jó minta.

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm, a Shetland helyett választottam, mivel az nekem nincs meg (kerülöm a fizetős mintákat), és szerintem is nagyon hasonló.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...