Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2014. január 29., szerda

Ludmilla vállkendő

    Ott folytattam ezt a következő évet, ahol az előzőt abbahagytam. Ha már benne vagyok a stóla minták háromszögesítésébe, gondoltam megvalósítom azt is, amit már korábban kinéztem. Hasonlóan tettem mint az előző kendő esetében, eredetileg egyenesen haladó mintát alakítottam át háromszögűre, csak most már kezdek rutinosabb lenni.
  Többen kérdeztétek akkor, hogy nem szeretnék-e tervezéssel foglalkozni, nyilvánossá tenni a mintákat. Nem. Több okból is: Ezek az észt alapminták értékes új kiadású könyvekből valók, csak kevés változtatással összeillesztem őket. Igaz hogy ugyanebben a kész formában ezek a kendők így egyedivé válnak, no de nem titok, hogy vásárlásra kínálom őket, és akkor maradnak sajátos darabok, ha valamilyen formában kicsit rám jellemzőek. A másik, hogy nyílván biztos tudnék még egyedibbeket is, de az meg sok-sok idő, rajzolás, stb, és jobban szeretek kötni. Persze a jövő még sok mindent hozhat, remélem fog is, ezért igyekszem a változásokra nyitott maradni, és még többet tanulni... 
   És akkor a legújabbról:  kevés maradék fehér cashwool fonalamból 3, 5 dkg -ot használtam fel, a szélessége 116 cm, a magassága 65 cm. A kendőtestet 3 mm-es tűvel, a szegélyt most 3,25-el készítettem. A minták alapjai a The Haapsalu Scarf észt-angol könyvből származnak.





4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...