Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2013. május 30., csütörtök

Egypetéjű ikrek :)

Dupláztam.  21,3 dkg, 644 m fonalat fontam a rokkámon. 
Egy darabban festettem, közvetlenül fonás előtt választottam szét a Rikkeréktől származó extra finom merino gyapjút.

2013. május 27., hétfő

Megváltozott kicsit...

   Az 'édesanyja sem ismerne rá'... akarom mondani a tervezője... :)
Ez bizony Vég Anett csíkos kardigánja, úgy bizony! Csíkok nélkül, és 'megrövidítve'.
Nagyon jól követhető a leírás, nagyon örülök neki, máskor is fogom használni!
Különleges fonalat találtam hozzá. :)) Egy turkálóban bukkantam rá néhány gombolyagra. PATONS Fiona "For the Shetland look" 51% gyapjú 49% akril, Made in Great Britain. Kétágú, kicsit hasonlít a kézi fonású fonalakra. Azért lett rövid ujjú, mert 'eddig nyújtózkodtam...'
Nagyon szívesen és gyakran hordom önmagában és hosszú ujjú pamut fölé is.

2013. május 23., csütörtök

Természetesen gyapjúban

   Éppen "lapozgattam" a blogokat, amikor rápillantottam az egyik oldalsávban a sajátom "előképére" : 2 hónapja volt az utolsó bejegyzésem... azta...
Igaz, keveset ülök gép előtt, leszoktam nagyon sok netes oldal böngészéséről, még olyanokról is, amikről korábban el sem tudtam volna képzelni, hogy lennék meg nélkülük. Jobb így... Na de a kötésről, fonásról még nem (bár az elkészült darabok száma azért nem valami sok). Következzenek hát szépen egyenként a tavasszal készült apróságok.
  
Szó szerint aprócska darabok a következő babaruhácskák. Nyolc hónapos kislány anyukája kérdezte meg, vállalnám-e hogy natúr kézzel font fonalaimból kisnadrágot, mellénykét készítsek. Küldött fotókat, kiválasztotta a fonalakat, egyeztettünk méretet. Nem volt nehéz dolgom, mert mint kiderült, ő a minimalista, natúr stílus kedvelője. Kicsit aggódtam nem lesz-e egy bébi számára szúrós a shetlandi gyapjú, de megnyugtatott, hogy vannak gyapjú ruháik, nem lesz gond. A végeredmény nagyon tetszett neki, remélem a kicsi is jól érzi magát bennük.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...