Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2013. december 5., csütörtök

Eszter vállkendő

   Szeretem én a kihívásokat, de a megrendelések, akármennyire ösztönzők is, nekem ijesztők és nyomasztók. Mert ugye ha valami kész, akkor ez van, ilyen, tetszik, vagy nem annyira... el lehet dönteni. De amikor a megrendelőnek elképzelése van, hogy ilyet, de mégse..., ahhoz hasonlót, de nem pont..., hát főhet a feje az ember lányának.
   Egy korábban készült észt stólám mintája tetszett meg egy kedves hölgynek, és hasonló mintájú háromszögű kendőt szeretett volna. Azzal a mintával nem annyira tudtam mit kezdeni, olyat kellett keresnem, amit könnyen tudok "háromszögűsíteni". Olyat viszont nem találtam. Ami lett volna az nem éppen az volt amit elképzelt.
   Na jó... gondoltam, akkor majd csinálok én mintarajzot! Felhasználtam az észt könyveket, de egy alapmintát átalakítva, kockás papíron rajzolgattam az elképzelésem szerint. A hagyományos sémát, rávarrt szegély technikáját megtartottam, bár a kiválasztott szegélyt sem teljesen eredeti formájában használtam.
   Nekiálltam, és sikerült. Lett egy-két apróság amit a legközelebbinél másképp oldok meg, de most egyenlőre nagyon örülök, bízom benne hogy a leendő tulajdonosa is...
   Barka Szitakötő Perzsa fantázianevű fonalából, 3-as tűvel készült, szélessége 132 cm, közepén a magassága 70 cm. Súlya mindössze 3,7 dkg.



29 megjegyzés:

  1. Ez valami gyönyörűség!
    Csodálatos lehet ilyen finom dolgokat alkotni!
    Szép napot kívánok! Mária

    VálaszTörlés
  2. Áldott kéz munkája, gyönyörű.

    VálaszTörlés
  3. Ez egyszerűen csodálatos! Megérte a sok tervezgetést

    VálaszTörlés
  4. Hú, ez megint szépséges.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépen köszönöm, kedvesek vagytok! :)

    VálaszTörlés
  6. Csodaszép lett, jó munkát végetél:)

    VálaszTörlés
  7. Álomszép! Hosszú út volt, de az eredmény káprázatos!

    VálaszTörlés
  8. Erzsike, hogy te miért nem foglalkozol kendőtervezéssel???

    VálaszTörlés
  9. Lélegzetelállító finomság! Gyönyörű, mint minden munkád.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...