Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2013. november 22., péntek

Kendő shetlandi stílusban

    Azon gondolkodtam, miért is kezdtem el ezt a vállkendőt kötni... Aztán rájöttem. Egy Ercsutól vásárolt fonal (Alpissima, 30%  alpaca, 30% merino, 40% acril, 50g/400m) volt az, amivel először nem tudtam mit kezdeni. 
    A csipkék nálam jóval vékonyabb fonallal készülnek általában, ez a kendő viszont látszólag az Alpissimához hasonlóból. Különös volt, kicsit olyan hatású, mintha egyágú, kézzel font lenne, icipicit rusztikus, nem teljesen egyforma sodrású, és kissé "szőrös". Ettől olyan natúros kötésképe van, ami a természetes gyapjú-színből is adódik persze.
    A japán Keito Dama újság 2012. évi 153. számában levő kép és rajz alapján, 3 mm -es tűvel készítettem. A shetlandi stílusú csipkeszegélyt merőlegesen kellett a kendő szélére rákötni. Nagyon egyszerű hasonló stílusú, lustakötésű, tetszőleges csipkeszegélyű kendőt készíteni. A méretei: 132 cm széles, 66 cm magas, 8 dkg. 






Nem szoktam általában a sajátjaimon kívül képet feltenni, de most azért mutatom az eredetit is, mert olyan romantikus ezzel a vörös hajjal...

kép: Keito Dama 2012./153

13 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...