Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2013. június 7., péntek

Hagyományok találkozása

   Régóta szemeztem már az orenburgi csipkével. A szegélymegoldását mindenképpen ki szerettem volna próbálni. Az ehhez vezető út ha nem is rögös, de hosszú és izgalmas volt.
   Először is megvettem magát a könyvecskét: Gossamer Webs Design Collection Three Orenburg Shawls to Knit 
   Kisilabizáltam az angol nyelvű leírást, és elkészítettem az ott leírt kisméretű próbadarabkát. Sok fotó volt a segítségemre és sokat szótáraztam, de megérte. Aztán belevágtam.
   A kendőtest mintája észt mintakönyvből való, ugyanaz, mint amit a korábbi fekete stólánál használtam. Ezt házasítottam a legegyszerűbb orenburgi szegéllyel. 
Először a stóla alsó szélességére eső szegélyt kell megkötni, felszedni rá a stóla szemeit merőlegesen. A két sarok kialakítása után a szélén már együtt halad a szegély és a kendő. A kívánt hossz után a záró sarok, és merőlegesen a befejező szegély a végére. Izgalmas volt. Azért tetszik ez a megoldás, mert együtt készülnek el, nem utólag kell rákötni, vagy összevarrni őket. 
   Hármas tűvel készült, Barka Szitakötő Búza színű árnyalatát használtam. 
   Mindössze 4,2 dkg lett, 38 cm széles 148 cm hosszú.



5 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...