Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2012. június 9., szombat

Violetta

    Nagyon kedvelem a North Roë kendő pávatollra emlékeztető motívumát, így a kezdő 'chart' - ot elhagyva, átalakítva kötöttem ezt a kendőt.
    Én még csak most használtam először a Barka bolt Szitakötő fonalát, és szerettem vele dolgozni. Ez a színárnyalat a "Perzsa" nevet viseli. A webbolt fotóján kicsit fényesnek tűnik; valójában nem az, ami persze nem meglepő egy finom gyapjúfonalnál. 
    3-as tűvel készült, a szélessége 138 cm a magassága 64 cm, a súlya mindössze 2,8 dkg.  
    Még mindig nem barátkoztam össze a blokkolópálcákkal, így a kendő felső, egyenes oldalába fűztem csak be. Nem könnyű dolog ez egy nedves, nagyon vékony fonalból, vékony tűvel készült sok-sok szemből álló darab esetében. A végeredményt tekintve persze megéri.


 

15 megjegyzés:

  1. Meseszép, mint minden, amit a kezeddel alkotsz. :)

    VálaszTörlés
  2. Álomszép :)) Nagyon tetszik ez a szín, véletlenül ennek a nevét éppen én adtam :)) A kendő pedig... hát álomszép :)))

    VálaszTörlés
  3. Csodaszép, légies, nőies darab! Hányas tű és mennyi idő kellett hozzá?

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű lett, mint minden, amit készítesz.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen mindannyiótoknak a kedves szavakat!
    Irenka, 3-as tűvel kötöttem. az időt pedig egyáltalán nem tudom lemérni. Nyilván el lehet készíteni egy hét, vagy pár nap alatt is napi több órai munkával, de el lehet vele több hetet is tölteni mint én tettem. Bevallom talán többet fonok mostanában mint kötök.

    VálaszTörlés
  6. Hát, ez megint gyönyörű! Hihetetlen, hogy nincs 3 dkg!

    VálaszTörlés
  7. Gyönyösűges, minden benne van, amitől csodálatos egy kendő, minta, szín, fonal és a szívből kötés. Nekem is az egyik kedvenc mintám ez.

    VálaszTörlés
  8. Jaj de gyönyörűűűűűűűűűűűűű!

    VálaszTörlés
  9. De finom, szép, igazán nőies darab lett belőle!

    VálaszTörlés
  10. Gyönyörű lett , s ebből a színből nagyon mutatós !!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...