Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2012. június 10., vasárnap

Gyors és izgalmas

    Régóta szerettem volna kipróbálni a kötött gyapjú nemezelését, sok szép dolgot láttam már ami ezzel a módszerrel készült (persze nem élőben). Réges-rég utánaolvasgattam, nézegettem, végül rászántam magam erre a picike darabra. 
    Egy korábban festett és font fonalamat választottam alapanyagnak. Miután néhány rajzot készítettem, nekiálltam két számmal nagyobb tűvel mint egyébként tettem volna (3-as helyett 5-ös) az elképzelésemnek. 
    A tervem sikerült! Úgy kezdtem el, ahogy a horgolt táskákat szokás. A felszedett szemek mindkét oldalát lekötöttem. Tulajdonképpen egy ovális formában körben kötöttem, a két oldalán szaporítva. Egy idő után néhány szemet mindkét oldalon fogyasztottam, egyszerűen azért mert így képzeltem el. A tetején pár sor lustakötéssel került rá, hogy icipicit vastagabb legyen a széle. A fülét is csak az egyik oldalán kellett odavarrnom, mert azt is az alapból kötöttem tovább 'I-cord' technikával. Így tulajdonképpen az egész egyben készült, a záródását kivéve. 
    Ezután jött az izgalom: hogy fog ez a laza és csúnyának mondható darab (szerintem mindenki ismeri ezt az érzést aki csinált már ilyet) nemezelődni, és aztán kinézni. Bánom hogy nem fényképeztem le, hiszen olyan jó nézegetni a Ravelry-n is az 'előtte-utána' képeket.
    Nem tettem ám mosógépbe, sem nagyon forró vízbe, ahogy sokan javasolják! Egyszerűen a csap alá tartottam, és mint a kézi mosásnál, egy kis mosószerrel, meleg vízzel el kezdtem erősen saját magával összedörzsölni. Nem is kellett olyan sok idő, talán öt perc és már kezdett is összeugrani. Igyekeztem mindenhol egyenletesen dörzsölni, és nem sajnálni. Olyan tíz perc alatt kész is lett. A szárításhoz kicsit kitömtem, majd gombot kerestem hozzá. Nekem tetszik, megtartom! :). Kb. 15 cm széles, 10 cm magas; telefon, igazolvány, némi apró éppen belefér.




7 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...