Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2012. április 21., szombat

Nem hagyományos

   Ezúttal többszörösen megtörtem a hagyományos 'haapsalu sall' elkészítésének szabályait ezzel a stólával. Nem fehér, hanem halványkék fonalat választottam. Nem szegélyeztem körbe, hanem csak a két végére varrtam szegélyt és nem gyapjúból, hanem akrilszálból kötöttem. A minta a 'Haapsalu Sall' c. könyvből a 'Lillega rombikiri' elnevezésű.
3-as tűvel készült, 182 cm hosszú, 68 cm széles lett.  A súlya 62 g. 
   A blokkoláshoz először használtam blokkolópálcát. Sajnos csalódtam benne. A végei nincsnek jól eldolgozva, hanem 'sorjásak', szúrósak. A kezemet is szúrja, a szálakba pedig nagyon beleakadt. Alíg tudtam belefűzni a szélén futó sok-sok szemet, aztán meg száradás után lehúzni. Le kell őket csiszoltatnom. Úgy képzeltem, hogy sima és hegyes lesz, akár egy kötőtű, de ez nem olyan :(. A hozzá kapott tűk ugyan nagyon jók, de szerintem vastagabb is kicsit ez a fémszál a kelleténél, és hajlamos volt a tűkről leakadni. Jó merev viszont és szép egyenletesen lehetett eloszlatni a szemeket. Csiszolás után szerintem használni fogom. (Blokkolás közben voltak kétségeim a jövőjét illetően.)




22 megjegyzés:

  1. milyen pálcát használtál? az enyém nem akad. Az akril tartja a formáját vagy gőzölted-vasaltad is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://www.fonalam.hu/?190,blokkolo-szett Ezt használtam... lehet hogy csak az enyém hibás széria? Az akrilból készült kendőket a hátoldalán blokkolva nedvesen átvasalom közepes hőn, míg száraz nem lesz. Így készen és viselve még jobban tartja a formáját mint a gyapjú.

      Törlés
  2. Esetleg lehet tudni a fonal nevét, és hogy hol vetted? Köszönöm előre is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Nem bolti és neve sincs. Ilyen fonalakat nagy tárcsán kaptam, és gépi kötéshez használták eredetileg.

      Törlés
  3. Erzsike, ismét csodaszépet kötöttél!

    VálaszTörlés
  4. de gyönyörű! én is kinéztem magamnak azt a pálcát, de most elbizonytalanodtam... na de ez a stóla... álomszép!

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű lett a sál !!A bárányfelhőkkel tarkított csodaszép tavaszi égbolt jut eszembe róla , ahogy a fehér ruhához simul .:)

    VálaszTörlés
  6. Ez azért nem csúnya!
    Könnyed, mint egy nyári szellő!
    Bánja a kánya, hogy akril!

    VálaszTörlés
  7. Csodálatosak...hatalmas türelemmel áldott meg az Úr
    Tünde

    VálaszTörlés
  8. Álomszép dolgokat készítesz :o)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...