Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2011. március 16., szerda

Az egyszerű dolgok

Mindig az egyszerű dolgok a legnehezebbek. Olyan értelemben, hogy például a rizs és a tarhonya főzése számomra az egyik legnagyobb kihívás. Hogy az pont olyan legyen, amilyennek lennie kell. A lustakötés pont ilyen, főleg a saját készítésű fonalamból. (Még leírni is jó!) Kellemes volt egy kicsit lazulni a sima sorokkal, nézni hogyan változnak véletlenszerűen a színek, no meg a vastagság is, bár ez utóbbi nem esett azért olyan jól.  De épp ezért választottam ezt a country stílusú kendőt, mert ennek nem árt.  A szegéllyel, és a kézmelegítő gyöngy gombjaival szerettem volna egy kicsit romantikusabbá tenni. Igaz hogy itt a jó idő, de még szerintem sokáig fogom tudni hordani hűvös hajnalokon kerékpározás közben. 

Hármas tűvel készült, a kendő mintája Drops design, a kézmelegítő a lehető legegyszerűbb, csak úgy magamtól. Tartottam tőle hogy szúrósak lesznek, de nem, jó kis puhák. Szeretem őket. :)

2011. március 8., kedd

Megszületett

Az első saját fonású gyapjú fonalamat hosszú idő után végre kezembe tarthatom!
Finoman szólva "rusztikus" lett, 13 dkg a súlya, és még tovább izgulok, milyen lesz a belőle készülő darab. Rövidesen ez is kiderül.

2011. március 4., péntek

Tekergettem

Tudom én hogy kapható már erre a célra is szerkentyű, de mindig is vonzódtam a legegyszerűbb, bár időigényesebb megoldásokhoz. Lehet hogy rajtam kívül már szinte mindenki ismeri a gombolyítás ezen formáját, de én annyira örülök neki hogy közzéteszem legfrissebb művemet.


A szép forma mellett még sok jó tulajdonsága van. Nem túl szoros, nem túl laza az elkészült gombolyag, és amikor nincs kedvem kötésmintára koncentrálni, vagy a családom igényli hogy aktívan beszélgetni is tudjak, vagy csak néhány percem akad, tekergetek.
Ezt a darabot 5 dkg csipkefonalból gombolyítottam hurkapálcikára. Talán két hétig is készült, de nem volt sürgős, mindig olyankor folytattam amikor úgysem csináltam volna semmi mást.


Én először Bernadette blogjában találkoztam ezzel a módszerrel aki videót is készített róla: http://www.youtube.com/watch?v=pNQEJOue5B8
Előbb ceruzával kísérleteztem a vékonyka fonalaim miatt, majd hurkapálcával és az utóbbi is bevált. Érdemes kipróbálni, én azóta szeretek gombolyítani.

2011. március 2., szerda

Szerez gyapjút...

"Derék asszonyt kicsoda találhat? Értéke sokkal drágább az igazgyöngynél. 
Szerez gyapjút és lent, és jókedvűen dolgozik kezével. 
Ügyesen kezeli a guzsalyt, tenyerében tartja az orsót."
Példabeszédek 31:10,13,19

Ugyan sokkal hosszabb a derék aszony leírása a Bibliában, de három jellemző már biztosan megvan: gyönyörű Kromski kézi orsót és csodás merino gyapjút hozott ma a postás. Nem csoda hát, hogy a jókedv sem hiányzik ezek után. Köszönöm elsősorban Adriennek, de Zsu-nak is, mindketten nagyon kedvesek! 


Már csak az maradt hátra, hogy "...dolgozik kezével". Fonogatom tovább az elkezdett lilás árnyalatú első saját készítésű fonalamat, és persze próbálgatom az új orsómat. :) Kicsit a bal csuklóm szeretne rendetlenkedni, de nem hagyom neki, szigorúan fáslizom.
Elkezdtem egy Heartland kendőt piros gyapjú fonalból, de még az átlagosnál is picit lassabban halad, mert nem megy fejből ez a minta. És persze várom én is a jóidőt, amikor végre kiülhetek az udvarra, hallgatni közben a madarakat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...