Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2011. március 2., szerda

Szerez gyapjút...

"Derék asszonyt kicsoda találhat? Értéke sokkal drágább az igazgyöngynél. 
Szerez gyapjút és lent, és jókedvűen dolgozik kezével. 
Ügyesen kezeli a guzsalyt, tenyerében tartja az orsót."
Példabeszédek 31:10,13,19

Ugyan sokkal hosszabb a derék aszony leírása a Bibliában, de három jellemző már biztosan megvan: gyönyörű Kromski kézi orsót és csodás merino gyapjút hozott ma a postás. Nem csoda hát, hogy a jókedv sem hiányzik ezek után. Köszönöm elsősorban Adriennek, de Zsu-nak is, mindketten nagyon kedvesek! 


Már csak az maradt hátra, hogy "...dolgozik kezével". Fonogatom tovább az elkezdett lilás árnyalatú első saját készítésű fonalamat, és persze próbálgatom az új orsómat. :) Kicsit a bal csuklóm szeretne rendetlenkedni, de nem hagyom neki, szigorúan fáslizom.
Elkezdtem egy Heartland kendőt piros gyapjú fonalból, de még az átlagosnál is picit lassabban halad, mert nem megy fejből ez a minta. És persze várom én is a jóidőt, amikor végre kiülhetek az udvarra, hallgatni közben a madarakat.

2 megjegyzés:

  1. Az a lila nagyon szép lesz! Végre én is hozzájutottam az orsómhoz. :)) Pont, mint a Tied. Annyira szép!

    VálaszTörlés
  2. A színe nekem is tetszik, de meglehetősen egyenetlen még ez a fonás. Az új orsó viszont nem csak hogy nagyon szép, de számomra sokkal jobban 'működik' mint a régi. A pontos okát nem tudom miért, de valahogy egyenletesebben, jobban pörög.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...