Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2011. december 11., vasárnap

'Nemzet-közi' és nagyon természetes

  Dániában (biztosan más vidékeken is) viseltek ilyen típusú kendőt a halárus asszonyok az elmúlt században. Melegített és a kezük is jól tudott benne mozogni. Én egy japán mintakönyvben találtam rá; szeretem a rajzos-képes útmutatókat.
  Az anyaga is különleges. Nagyon natúr, 'színtelen' újrahasznosított gyapjúfonalat tettem még tavasszal a dióbarkából készült páclébe, így kapta erős mustárszínét. 
A szürkés árnyalatút bodzabogyóval színeztem, mindegyiket timsóval pácoltam. Meglepődtem mosáskor mennyire színtartó volt.
  Alakja ívelt, egy fagombbal lehet hátul összegombolni. A kendő mérete éppen akkora lett, hogy hátul a háromszög alatt nem látszik a gombolás, én azért mégis megmutatom. 





7 megjegyzés:

  1. Csodaszép a színe és remek a minta! A könyv címét esetleg meg lehetne tudni?

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen!
    A könyv tulajdonképpen újság: a Keito Dama 2010 őszi száma (147)

    VálaszTörlés
  3. Színe, fazonja nagyon tetszik, és az is, ahogy a baba viseli. Szép!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik, ötletes darab, és a kivitelezése is dícséretes. Gratulálok! Kisbabát várok, és valami hasonlóban gondolkodom napok óta, tudod, ápol-eltakar-megleg-és még kényelmes is :))

    VálaszTörlés
  5. De szuper! Ezzel a mintával én is szemezek egy ideje, kényelmes viseletnek látszik. Jól illik hozzá a szín és a sávok a szélén!

    VálaszTörlés
  6. Tényleg kényelmes és meleg, már hordtam és nekem nagyon 'bejött'. Pulcsi, helyett viselem, úgy mint a babán. Egyetlen hátránya az volt, hogy nem tudtam a kabátot rávenni. A kötésének pedig, hogy iszonyú hosszúak és unalmasak az utolsó sorok. Igazi téli estés darab. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...