Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2011. november 17., csütörtök

Eleonóra

   Ez a 'haapsalu sall' minta volt  az első csipke kötésű próbálkozásom annakidején. Akkor szürkés árnyalatú akril fonalból készítettem és nem hagyott nyugodni, hogy finom fehér gyapjúból is látni szeretném. 
  Nem készült gyorsan, annak ellenére hogy egyszerűsége miatt is esett rá a választásom mikor a nagy melegben nekiálltam. Mondjuk nem is csoda, hiszen a rokka azért folyamatosan elcsábít a kötőtűk mellől. Teljesen persze nem tud, így esténként mindig szaporodott jónéhány sorral, mígnem csak eljutottam a befejezésig. 
  Teljesen az észt hagyományoknak megfelelő módon készült, tűvel rávarrt csipkeszegéllyel. Próbálkoztam az egyenes rózsafa tűvel (3,5 mm), legyen már az is 'autentikus' jellegű. Nem igazán élveztem a vele való munkát pedig a simasága, melegsége nagyon kellemes. Zavart a hosszúsága, inkább menet közben visszaváltottam a csipkekörkötőtűre. Szerencsére nem lett látható következménye. 
   A mérete: 178 cm hosszú, 68 cm széles, 80 g. 



14 megjegyzés:

  1. Eszméletlen szép... csak nézem......... az a csipkeszegély jó kis munka lehetett...
    A másik ez a fonás.... egyre több helyen olvasom és nézem......teljesen elkábít....Nagyon sok szép dolgot kívánok hogy nézelődhessünk és gyönyörködhessünk benne..

    VálaszTörlés
  2. Álomszép, de az összes előbbi jelző is illik rá.

    VálaszTörlés
  3. Ó! Ez valami gyönyörűség... Annyira szép, klasszikus, elegáns és valahogy ... romantikus.

    VálaszTörlés
  4. Csodaszép lett!Én nem vállaltam be a Sylvia Queen stóla szegélyét rávarrni, inkább rákötöttem, de az sem volt egyszerű...

    VálaszTörlés
  5. 'Kicsianya', legelőször én is ezen gondolkodtam, aztán mégis csak nekiláttam. Azóta csakis így csinálom, mert egyszerűbbnek tűnik, sőt nagyon hasznos volt megtanulni mert máshol is alkalmazható szerintem.

    VálaszTörlés
  6. Erzsike, ez elképesztően gyönyörű! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  7. Fantasztikusan szép !!!Csodálom a türelmed .:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...