Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2011. június 6., hétfő

Meglepő

  Mennyire örülök én ennek a meglepetésnek! Sokkal jobban kedvelem ugyanis a tompább, pasztelesebb vagy tört színeket az élénkeknél.
Korábban már mutattam az  általam festett ausztrál merino gyapjút, de megint felteszem mert annyira látványosan megváltozott! Kétágú,  még így is vékonyszálú fonalat fontam belőle, a színarányok nagyjából látszanak. 53 g pontosan, a hosszát most nem számolgattam. Magam fogom felhasználni, de egyenlőre félretettem.   Egyik reggel amikor megláttam krémes-rózsaszínes tearózsámat, még aznap neki kellett állnom megfesteni, a következő 5 dekás adagomat. (Igaz még fonásra vár egy barnás árnyalatú, de hát az annyira őszies!) És végre! Az első olyan festés, ami végre pontosan az elképzeléseim szerint alakult. Ecetes vízben főzve, ételfestéket csöpögtetve bűvöltem egy kevés új-zélandi báránygyapjút. Az eredmény:


Jó, tudom én hogy majdnem egyszínű lesz a fonal, de nem bánom ám!

Először viszont még sok minden hátra van. Be kell fejeznem a Muir stólámat, ami szörnyen lassan halad, a könnyű minta ellenére. Mindig elcsábít valami más. A valami másról majd később, mert azt "titkosítottam" egyenlőre. 
Ami még a "máson" kívül eltérített az Csilla erdélyi festett gyapjúja. Három csodálatos színben kaptam tőle kártolt gyapjút. Az egyik középkék, a másik világos zöld, a harmadik natúr szürkésbarna. Ki kellett gyorsan próbálnom, de még szoknom kell kicsit a fonás-technikáját, mivel más feldolgozású azokhoz a hosszúszálú gyapjúkhoz képest amiket eddig próbáltam. Nem tudom olyan vékonyra és egyenletesre készíteni, de ez így lesz különleges. Egy későbbi bejegyzésben ezeket is megmutatom.

6 megjegyzés:

 1. Gyönyörű lett a fonalad! Szerintem a tearózsa színű sem fog teljesen összeolvadni megfonva, nagyon finom színátmenet lesz belőle, ami nem nyomja el a kötésmintát. Majd kíváncsi leszek rá.

  VálaszTörlés
 2. Ez a zöldes -sárgás fonal pont olyan színű, amire mostanában sokat gondoltam és a tearózsaszínű gyapjú is tetszik, majd jövök meglesni mivé vált, mert hamarosan feldolgozod, sejtésem szerint.

  VálaszTörlés
 3. jaj, nagyon szép lett mindkettő!kíváncsian várom, mi lesz belőlük!

  VálaszTörlés
 4. Az a zöldes nagyon tetszik! Kíváncsi vagyok mivé alakul.

  VálaszTörlés
 5. Gyönyörű a zöldes fonalad, de a tearózsaszínre festett gyapjúd is csodálatos. Kíváncsian várom, miként és mivé fognak ügyes kezeid között átalakulni. :)

  VálaszTörlés
 6. Mindegyikőtöknek nagyon szépen köszönöm!
  Az átalakulásokon egyenlőre én is csak töprengek, mintákat gyűjtögetek. A kézifonású színes fonalakból a nagyon egyszerű dolgok vonzanak. Meg aztán a csipkék mellett nem is vágyom másra. :)

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...