Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2014. június 24., kedd

Alexandra stóla

   Készen van egy ideje, szinte el is felejtettem az elkészülésének részleteit. Ami bizonyos, hogy olyan lett, amilyennek szerettem volna.
   Ez a csipkeminta eleve régóta tetszett már a nagy észt könyvben is (The Haapsalu Shawl), élőben meg még jobban.
   Extra finom merinószálból, 3,5 mm- es tűvel kötöttem, a haapsalui hagyományoknak megfelelően utólag rávarrt szegéllyel. 180 cm hosszú, 74 cm széles, 9,5 dkg.





2014. június 4., szerda

Ajándék ballagásra

    Az idei ballagási szezon kiadós, de kellemes kézimunkával köszöntött be.
Több helyen közzétettem már ezt a stólát, de hogy a blogírást se hagyjam abba, most írok is róla picit.
   A "róla" nem helytálló, hiszen többesszámról kell hogy beszéljek, ugyanis kettő teljesen egyforma készült. Két középkorú tanárnőnek ajándékozta egy középiskolai osztály, az anyukák véleménye nyilván jelentős szerepet játszott a dologban.
  Az előzetes egyeztetések során közösen választottuk ki a fonalat (Drops Kid Silk 75% moher 25% selyem, sötét rózsa színben), és a mintát is (a korábbi világos rózsaszín stólám nyomán).
   Félretettem éppen folyamatban lévő csipkémet, és magam is kíváncsi voltam mennyi időre lesz szükségem a nagyjából szokásos időbeosztásommal. Úgy egy hónap kellett, és még jól is esett a könnyű de mégsem unalmassá váló minta. Szép csomagolást kaptak, és úgy tudom az osztályfőnököknél nagy sikert aratott.
     A fonalat kivéve szinte teljesen megegyezik a rózsaszínnel: Lilla, a rózsaszín moher
Csak néhány képet készítettem, a nyuszink pedig kihasználta az ingyen fotózást :) .




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...