Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2012. szeptember 29., szombat

Bohókás

   Eddigi legmókásabb fonalamat sikerült megalkotnom! Egyszerűen vigyorgok ha ránézek. Nem sok jót néztem ki a magam festette rovingból, mivel hosszú élénk szakaszait nem tudtam elképzelni a 'nagy átváltozás' után. Aztán miközben fontam, tépkedtem jobbra-balra; így létrejött a tervezett véletlenszerűség (már amennyiben létezik ez a fogalom). Vastagabb lett mint amiket mostanában készítettem, minél előbb túl akartam lenni rajta. Nem kedveltem.
   Fonás közben azon gondolkodtam, hogy igazából nem is szeretem ezt a nagy élénkséget. Vibrál, idegesít, nem színterápia a számomra, mert a megnyugtatás helyett inkább picit felzaklat. Mindenki máshogy van ezzel. Aztán mikor motringoltam, azt vettem észre hogy inkább csak mosolyogtam és jókedvű lettem tőle. Talán ugyanilyen mosolyra indít másokat is! :)
   Finom, extra puha merinóból készült. 11,7 dkg kb. 348 m



2012. szeptember 21., péntek

Rose





Fonogattam. Finom merino gyapjúból készült, kis romantikus fonalat.
107g, 550m

2012. szeptember 10., hétfő

Almazöld mohair

   Pihe-puha szöszöcskék... halvány zöld szín... ezt képzeltem magam elé, mikor az egyik észt (Haapsalu rätt) mintakönyvemben újra és újra ennél a mintánál időztem.
   Rövid keresgélés után a Drops Kid-Silk (75% Mohair Super Kid 25% Silk) almazöld színű fonal mellett döntöttem. Azt nem mondom hogy élvezet volt kötni, mert engem ezek a bolyhocskák eléggé zavartak közben. A végeredmény viszont kárpótol, és a selyem fénye nagyon tetszik benne. 
   Az alapmintához egyszerű szegélyt választottam a két szélére. 
  4 mm-es tűvel a szegéllyel kezdtem, és mikor a stóla hossza kész lett, tűn hagytam. Újra felszedett szemekkel egy új szegélyt kezdtem, és "kitchener stitch"-el dolgoztam össze az alappal.
   A hossza blokkolás után 182 cm, szélessége 56 cm, súlya 9 dkg.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...