Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2012. július 27., péntek

Haapsalu rätt először...

Végre, végre!  A stólák után az első háromszögletű észt kendőm is megszületett!
Nem is fűzök hozzá sokat, mutatom a képeket:

Méretei: a szélessége 162 cm, a magassága 92 cm. A még meglévő Cashwool fonalkészletemből 62 g-ot használtam fel, 3-as tűvel készült.  
A minta ebből a könyvből való:


Érdekes volt kötni, mert a legszélesebb oldalán kellett kezdeni a szegéllyel, majd mindkét oldalán fogyasztással haladni a kendő csücskéig. A háromszög két rövidebbik oldalára ('rendes haapsalu-i' mintához híven) utólag kellett megkötni és rávarrni a szegélyt.
Jól esett elkészíteni, és jelenleg minden szempontból a kedvencem!

2012. július 1., vasárnap

Kékességek

    Kékségük ellenére két nagyon különböző fonal készült mostanában. Ami ugyanaz, a Rikkeréktől származó finom merinó gyapjú.
Az első olyan kopottas farmeros hangulatú, a lilás és kékes árnyalatok véletlenszerűen követik egymást.  116 g 330 m.
    A másikat úgy festettem még 'szalag-korában' és úgy is fontam meg, hogy zöldből a kékbe majd a lilába 'megy' a teljes hosszon át, tehát egy színátmenet az egész. Az utolsó képen talán látszik. A színei bár sötétek (a lányom szerint komorak, de mit várjon az ember egy 18 évestől), jóval élénkebbek az előzőnél. Kevés világos melír tarkítja az összképet. Nekem nagyon tetszik. 111 g 407 m
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...