Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2012. április 29., vasárnap

Zöldség és gyümölcs

   Nem tudom miért de a reggeli fényben szeretek a legjobban fonni. Amíg hűvös volt az ablak (no meg a konvektor) mellett; most hogy már reggel is langyosan süt a nap, a teraszon. Élvezem a reggeli csendet és a madárhangokat, közben pedig forog a kerék... 
A kötés leginkább estére marad. Így készül párhuzamosan kendő és fonál. Most a legfrissebb fonalakat mutatom: 
                                        142 g, 634 m a zöld különböző árnyalataival



a megfestett Rikker féle gyapjúszalag, amiből lett

                                             150 g 714 m gyümölcsös színekben



benti fényben az ezerféle színű gyapjú

2012. április 21., szombat

Nem hagyományos

   Ezúttal többszörösen megtörtem a hagyományos 'haapsalu sall' elkészítésének szabályait ezzel a stólával. Nem fehér, hanem halványkék fonalat választottam. Nem szegélyeztem körbe, hanem csak a két végére varrtam szegélyt és nem gyapjúból, hanem akrilszálból kötöttem. A minta a 'Haapsalu Sall' c. könyvből a 'Lillega rombikiri' elnevezésű.
3-as tűvel készült, 182 cm hosszú, 68 cm széles lett.  A súlya 62 g. 
   A blokkoláshoz először használtam blokkolópálcát. Sajnos csalódtam benne. A végei nincsnek jól eldolgozva, hanem 'sorjásak', szúrósak. A kezemet is szúrja, a szálakba pedig nagyon beleakadt. Alíg tudtam belefűzni a szélén futó sok-sok szemet, aztán meg száradás után lehúzni. Le kell őket csiszoltatnom. Úgy képzeltem, hogy sima és hegyes lesz, akár egy kötőtű, de ez nem olyan :(. A hozzá kapott tűk ugyan nagyon jók, de szerintem vastagabb is kicsit ez a fémszál a kelleténél, és hajlamos volt a tűkről leakadni. Jó merev viszont és szép egyenletesen lehetett eloszlatni a szemeket. Csiszolás után szerintem használni fogom. (Blokkolás közben voltak kétségeim a jövőjét illetően.)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...