Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2011. szeptember 26., hétfő

Örömmel

   Eddig úgy tűnt, hogy amikor kérésre, rendelésre kell valamit készítenem, az a "kell" mindig beárnyékolja számomra a kötés napos oldalát. És nem! Annyira jól esett elkészíteni ezt a darabot határidőre, hogy csodálkoztam. Pedig össze kellett kapnom magam, de csak éppen annyira, hogy kapkodásra azért semmi szükség nem volt. Nyilván az is hozzájárult az 'örömkötéshez', hogy nagyon kedvelem ezt a mintát és már harmadjára készítettem.
   Az eredeti pelerin egy japán újságból származik, és vastag fonalból tervezték. Érdekes volt hogy semmit nem kellett rajta változtatni, és mégis pont jó így is a mérete. Hát ezt kedvelem én a kendőkbe, sálakba!
3,5 mm-es tűvel kötöttem, Cashwool gyapjú fonalból.





2011. szeptember 15., csütörtök

Barangolás

  No nem a hagyományos értelemben. Az elmúlt időszakban többször tettem kissebb kitérőket tűimmel a bébi-világban. Ez azért volt számomra is érdekes mert a környezetemben egyáltalán nincs egy éven aluli csemete, sőt mostanában nem is lesz.
  Még tavasszal keresett meg egy nagyon kedves fotós hölgy azzal a kérdéssel, hogy készítenék-e néhány babasapkát? Elvállaltam, megbeszéltük, megterveztem, elkészítettem, elküldtem. Közben persze annyi inspiráció ért a "pöttöm"-világban, hogy azóta rendszeresen születik egy-egy új mini holmi.
  Most jutottam el oda, hogy megmutassam őket. A cipőcskéket ravelry-s minta alapján, a sapkákat saját kútfőből készítettem. A pelenkavédő mintáját sajnos már nem tudom honnan töltöttem le. A díszítéseket magam találtam ki, hasonlóság  csak véletlen műve lehet. 

a középső Barka Pehely, a másik kettő saját festésű és fonású fonalból


a kékeszöld topánka párja :)

Barka Cinege fonalból

egy újrahasznosított színátmenetes fonalból (67% gyapjú)

Barka Pehely-ből

Barka Pehely fonalából, a díszítés saját festésű és fonású gyapjú


ugyancsak Barka Pehely-ből, kötés közben beledolgozott festett gyapjúszöszökkel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...