Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2011. február 25., péntek

Heléna, a legújabb

Haapsalu sall, az észt stóla. Mint már említettem a nagy kedvenc. Mert olyan csipkés, mert olyan nagy, mert olyan "keretezett". Szeretem a körbefutó szegélyét, pedig hajaj!
A legújabb darab kissé eltér az észt hagyománytól mivel nem fehér, és nem gyapjú. Lassan készült, több mint egy hónap alatt, pedig én mindig egyszerre csak egy darabon dolgozom. (Na jó egy picit fonogattam is közben.)
3-as tűvel lazán kötöttem, 182 cm hosszú, 74 cm széles lett, 63 g. A mintája a Haapsalu sall c. könyvből a 'Kapakiri 1' motívum. A szegély külön készült, körben utólag rávarrva (ahogy illik egy valódi 'haapsalu' esetében).





Következzen a könyv, ami nélkül mindez nem jöhetett volna létre:


 Igaz hogy észt nyelven íródott, de a képek és illusztrációk nagyon világosak. Sok variálható kötésminta található benne, és persze a stólák elkészítésének részletei.


2011. február 11., péntek

Nem bírtam ki én sem...

...hogy elő ne vegyem a hét elején az  immáron fél éve pihentetett orsómat. Mert "köztetek" nem lehet kibírni... :). És újra pörög, még mindig az első fonásommal, de talán már minden nappal egy kicsit ügyesebben. Még szerencse hogy türelmes vagyok. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...